Kolozsvári unitárius tanintézetek karácsonyi jótékonykodása

 

Gyermekek a rászorulókért címmel sikeres jótékonysági rendezvényt szervezett a Kolozsvári Unitárius Óvoda munkaközössége. […] Szintén advent harmadik hetében érett be a gyümölcse a Kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium által szervezett cipősdoboz akciónak.

 Gyermekek a rászorulókért címmel 2011. december 18-án sikeres jótékonysági rendezvényt szervezett a Kolozsvári Unitárius Óvoda (http://unitarovikolozsvar.wordpress.com) munkaközössége. Az idei advent utolsó vasárnapján mintegy kétszáz szülő, nagyszülő, testvér és ismerős töltötte meg a Kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium dísztermét. A résztvevőknek érkezéskor az óvodás gyermekek által készített karácsonyi üdvözlőlapokat nyújtottak át, majd sort került a várva-várt ünnepi előadásra – hatvanhárom gyermek és az óvónők közreműködésével. A belépődíjakból és az egyéni felajánlásokból származó bevételt a szervezők a Gondviselés Segélyszervezetnek ajánlották fel. Az adományt – előzetes egyezség szerint – a Gondviselés Segélyszervezet Kolozsváron élő, rászoruló személyek étkeztetési segélyezésére fordítja.

Szintén advent harmadik hetében érett be a gyümölcse a Kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium (www.janoszsigmond.ro) által szervezett cipősdoboz akciónak, amelynek keretében a kollégium diákjai – szüleik segítségével – mintegy kétszázötven doboznyi ajándékcsomagot állítottak össze. A rászoruló gyermekeknek szánt dobozok többnyire édességet, játékokat, meséskönyveket, tanszereket, téli lábbelit és más hasznos ajándéktárgyakat tartalmaztak. Az önzetlen szeretettel összeállított csomagokból a következő célcsoportokhoz jutott: kolozsvári és aranyosszéki rászoruló gyermekeknek, a kolozsvári Hallássérültek 2-es számú Intézetének tanulóihoz, a szamosújvári Téka Alapítvány által pártfogolt diákokhoz, a kolozsvári Életfa Családsegítő Egyesület egyszülősök klubjának tagjaihoz, csángó fiatalokhoz, valamint a Gyalui-havasok elszigetelt tanyáin élő román gyermekeknek. Az ajándékok célba juttatásában többek között a Kolozsvári–Belvárosi Unitárius Egyházközség, a Gondviselés Segélyszervezet és az Erdély Mentőcsoport is szerepet vállalt.

Isten adjon boldog karácsonyt adományozóknak és megajándékozottaknak egyaránt!

 

 

 

 

 

 

Kriza Gyöngyi

(a Kolozsvári Unitárius Óvoda logopédusa, a Gondviselés Segélyszervezet munkatársa)