Újbóli közös segélyezési akció Székelyföldön

 

A németországi Johannita Lovagrend és az ATU cég jóvoltából 2011 utolsó napjaiban harmadszor került sor nagyszabású humanitárius segélyakcióra, aminek keretében több mint 12000 hátrányos helyzetű család részesült segélycsomagban.

  A németországi családok és iskolás gyermekek adományaként érkező, alapélelmiszert és tisztálkodási szereket tartalmazó csomagok átlagosan 16-18 kg-os kiszerelésűek voltak.

A 11 tehergépkocsinyi segélyből a Hargita és Kovászna megyei gyermek- és felnőttvédelmi rendszerekben nyilvántartott sérült személyeknek, öregotthonok lakóinak, valamint más rászorulóknak egyaránt jutott. Udvarhelyszéken, Csíkszéken, Gyergyószéken, Erdővidéken, Háromszéken, Mezőségben és Csángóföldön a különböző felekezetű egyházközségek, valamint felkért szervezetek és intézmények állították össze a szükségben levő családok jegyzékét. A segélyek célba juttatásában a Gondviselés Segélyszervezet és az érintett unitárius egyházközségek is részt vállaltak, akik 29 településen mindösszesen 801 segélycsomag célba juttatását biztosították.

 

Andrási Erika (a Gondviselés Segélyszervezet ügyvezetője)