Toborzó felhívás a SegédKezek kalákatáborba (II. kiírás: 2013. július 8–14.)

A Gondviselés Segélyszervezet és az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) különböző szakterületeken kínálnak lehetőséget az önkéntes fiatalok bekapcsolódására a közjó szolgálatába. Kimondottan e célból kerül megrendezésre – immár második alkalommal – a SegédKezek önkéntes munkatábor.

A rendezvényt ihlető előzmények a kolozsvári unitárius középiskolás lányok munkaközösségének 1943 és 1944 nyarán szervezett, három-három hetes kalákatáboraira nyúlnak vissza. Erdő János vallástanár – és későbbi püspök – vezetésével Árkoson, majd Homoródalmáson 24, illetve 22 középiskolás lány nyújtott akkor segítséget kétkezi munkával a világháború frontjain harcoló vagy már elesett férfiak otthoni családtagjainak. Minderről és a tavalyi kiírás lezajlásáról a Gondviselés Segélyszervezet honlapján fényképes beszámoló olvasható.

Az idei tábor tervezett helyszíne a Nagy-Homoród mente és Erdővidék, ahol különböző falvakban naponta más-más rászoruló családnak (többnyire egyedül élő idős személyeknek) nyújtanak segítséget a résztvevők. Elsősorban háztáji, mezőgazdasági és más jellegű, igény szerinti munkálatokról van szó, amelyeket közösségi programok (pl. előadások, áhítatok, gyermekprogramok) egészítenek ki. Az önkéntes munkatábor célja a rászorulók közvetlen segítése, ugyanakkor a közösségi szolidaritás évszázados hagyományának, a kalákáknak az újraélesztése.

A társszervező egyháztársadalmi szervezetek szeretettel várnak a rendezvényre minden érdeklődőt, biztosítva az étkeztetést, a szállást, a céleszközöket és a munkahangulatot.

                                               

Jelentkezni 2013. június 23-ig lehet, az alábbi elérhetőségek egyikén:

– Popa Ilona (ODFIE): odfie(kukac)odfie.hu, 0746205016;

– Kriza Gyöngyi (Gondviselés Segélyszervezet): Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , 0721924830.

 

 

Kolozsvár, 2013. május 23.

                

A Gondviselés Segélyszervezet és az ODFIE elnöksége