A magyarországi Gondviselés Segélyszervezet első segélyakciója

 

 

A segélycsomagok összesen 70 embertársunknak jelentettek szerény ajándékot a karácsonyi és újévi időszakban.

 

 

 

Segélyszervezetünk – küldetésének megfelelően – karácsony és újév között szeretetcsomagokat juttatott el nagycsaládosokhoz és egyedülálló nyugdíjas emberekhez. A segélyszervezet önkéntesei 24 névre szóló ajándékcsomagot állítottak össze, amelyek az együttműködő egyházközségek lelkészeinek segítségével értek célba. A Bartók Béla Unitárius Egyházközség, a Budapesti Unitárius Egyházközség, a Hódmezővásárhelyi Unitárius Egyházközség, a Füzesgyarmati Unitárius Egyházközség, a Pestszentlőrinci Unitárius Egyházközség és a Beregi Unitárius Szórvány igényelt nagycsaládosainak és szükségben levő tagjainak segítséget. A segélycsomagok összesen 70 embertársunknak jelentettek szerény ajándékot a karácsonyi és újévi időszakban. A családok számára 10 kg-os, az egyedülálló nyugdíjasok számára pedig 5 kg-os csomagok készültek, melyek tartós élelmiszereket és édességet tartalmaztak.

Az anyagi segítségnél is fontosabb, hogy megajándékozott testvéreink közvetlenül érezhették az egyházközségek gondoskodását és szeretetét. Több megajándékozott család megható levélben köszönte meg, hogy hittestvéreik nem feledkeztek meg nehéz helyzetükről és lehetőségük szerint segítettek mindennapi gondjaikon. Mindez számunkra erőt ad és további segélyezések megszervezésére késztet.

A Gondviselés Segélyszervezet azt tervezi, hogy a magyarországi unitárius egyházközségekkel karöltve „élelmiszerbankot” létesít, melyből rendszeresen támogathatnánk a rászorulókat.

 

A magyarországi Gondviselés Segélyszervezet Elnökség