Adó 1 %-ának felajánlása 2014-ben

Tisztelt Támogatók! Kedves Munkatársak!

 

            A Magyar Unitárius Egyház karitatív szervezetének, (Gondviselés Segélyszervezet) magyarországi tagozata jogosult a személyi jövedelemadó civil szervezeteknek felajánlható 1%-a fogadására.

 

            Mindazok a magánszemélyek, akik segélyszervezetünket kívánják támogatni a 2013-ban fizetett személyi jövedelemadójuk civil szervezetek részére felajánlható 1%-ával, akkor azt adóbevallásuk SZJA 1%-áról rendelkező nyilatkozatában az egyesület adószámának feltüntetésével tehetik meg, az alábbi minta szerint:

 

1

8

2

0

8

8

4

9

-

1

-

4

1

 

            A Gondviselés Segélyszervezet anyaszervezete 2007-ben alakult meg Kolozsváron. Az unitárius egyházi alapokon nyugvó, felekezeti korlátok nélkül működő segélyszervezet működési területe a Kárpát-medence.      

 

 

A Segélyszervezet legfőbb tevékenységi területei:

 

  • Természeti csapásokra való felkészülés: megelőzési, mentési és segélyezési programok
  • Szegénységi küszöb alatt élők segélyezése
  • Családsegítő programok: kismamaklub, babamasszázs, házasok lelkigondozása, más oktató-nevelő programok
  • Fogyatékkal élőket segítő programok
  • Idősek közösségi programjai
  • Szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatása
  • „Mecénás” program: átlagon felüli tehetségek támogatása 

 

A 2013. évi tevékenységből külön kiemeljük a székelykeresztúri fiókszervezet fogyatékkal élők, kismamák, gyermekek és idősek számára szervezett programjait, a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztató programját, a dunai árvízi védekezési munkákban való részvételt, a Homoród menti falvakban megvalósult SegédKezek kalákatábort, a Mecénás programot, valamint a több rendbeli élelmiszeradományozást különböző magyarországi és erdélyi településeken mélyszegénységben élő családok számára.

 

A Gondviselés Segélyszervezet működéséről, szakmai programjairól annak internetes honlapján további információk érhetőek el (www.gondviseles.org)

 

            A 2013. évi személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából segélyszervezetünkhöz befolyó összeget a Gondviselés Segélyszervezet tevékenységének folytatására és bővítésére fordítjuk, hogy a korábbiaknál is több rászoruló család, gyermek és idős ember sorsán tudjunk javítani.

 

Fenti elérhetőségein várjuk mindazok jelentkezését is, akik tagjai, önkéntes munkatársai szeretnének lenni a Gondviselés Segélyszervezetnek.

 

Kérjük, hogy személyi jövedelemadójának másik, egyházaknak felajánlható 1%-át továbbra is a Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerületének szíveskedjen felajánlani, melyet a rendelkező nyilatkozat alábbiak szerinti kitöltésével tehet meg:

 

A kedvezményezett technikai száma, neve:

0

2

0

0

Magyar Unitárius Egyház Mo-i  Egyházkerülete (Magyarországi Unitárius Egyház)

 

Adója 1%-ának a Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete és Segélyszervezetünk részére történő felajánlásán kívül azt is tisztelettel kérjük, hogy adófizető családtagjai, barátai, ismerősei figyelmét is hívja fel és bátorítsa őket arra, hogy az SZJA 1%-át magyarországi unitárius egyházi célokra ajánlják fel.

 

Előre is köszönjük támogatását, amellyel hozzájárul a Kárpát-medencei unitárius közösség jövőjének építéséhez, tevékenységének fejlődéséhez, értékeinek gyarapításához!

 

Őszinte tisztelettel, köszönettel és atyafiságos üdvözlettel:

 

a Gondviselés Segélyszervezet részéről,

Zoltán Csaba

elnök