Ételosztás Pesterzsébeten 2013. február 15-én

A Gondviselés Segélyszervezet magyarországi tagozata 2013. február 15-én a pesterzsébeti Civil Házban ételosztási segélyakciót szervezett. A koradélutáni órákban összesen 200 adag babgulyást és kenyeret osztottunk szét a helyszínre érkező, nélkülöző embereknek.

 

A Magyar Nemzeti Bank éttermében készített finom ebéd árát segélyszervezetünk fizette, míg az ételosztáshoz szükséges műanyag edények költségét a Start Garancia Zrt. fedezte. A pesterzsébeti kerületi önkormányzat illetékesei előzetesen tájékoztatták az általuk ismert rászorulókat az ételosztásról, akiknek alkalmi étkezési jegyet is küldtek. Természetesen azok is kaptak meleg ételt, akik nem rendelkeztek ilyen jeggyel. Ebéd közben néhány segélyezett emberrel sikerült beszélgetni nehéz életsorsuk alakulásáról. 

 

 Kiderült, hogy esetükben a szegénység leggyakrabban előforduló oka a munkanélküliség. 

A Gondviselés Segélyszervezet színeiben Abonyi György, dr. Bardócz Tódor András, Bánó Miklós, Léta Sándor, Zoltán Zoltána és alulírott vettek részt a segélyakció előkészítésében és kivitelezésében. A segítőkész kerületi önkormányzat vezetőivel Bánó Miklós szervezte meg az együttműködést, aki egyben a szóban forgó helyhatóság Egészségügyi, Szociális és Ifjúsági Bizottságának elnöke. Az ételosztás helyszínét meglátogatta Pesterzsébet alpolgármester asszonya is, aki köszönetet mondott segélyszervezetünknek.

A pesterzsébeti önkormányzat honlapján az alábbi hírben számoltak be az eseményről: http://pesterzsebet.hu/index.php?node=news_detailed&id=1301

 

Zoltán Csaba (a Gondviselés Segélyszervezet alelnöke)