Magyarországi események 2011-ben

 2011-ben, a Segélyszervezet első évében mindössze két olyan feladatot végzett el, mely említésre érdemes.

A Gondviselés Segélyszervezet 2010-hez hasonlóan a 2011. évi ünnepkörben is karácsonyi szeretetcsomagokat juttatott el nagycsaládosok és egyedülálló nyugdíjasok részére.

Ezúttal a Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerületének elnöksége és a Gondviselés Segélyszervezet elnöksége közös felhívásban fordult a magyarországi unitárius közösséghez, hogy tartós élelmiszer adományaikkal segítsék az arra rászorulókat.

 

A felhívásra a Budapesti Unitárius Egyházközség mintegy 20 tagja közel 100.000 forint értékben adományozott konzerveket, tésztát, édességet, valamint tisztálkodó szereket.

A tárgyi adományokat a Segélyszervezet 200.000 forint értékben vásárolt tartós élelmiszerrel egészítette ki, így a 2010. évi 24 csomaggal szemben tavaly már 30-at tudtunk összeállítani. A csomagok felét nagycsaládokhoz, másik felét egyedülállókhoz juttattuk el postai úton, illetve a gyülekezeti lelkészeken keresztül.

A Budapesti Egyházközség nyolc, a Füzesgyarmati Egyházközség három, a Pestszentlőrinci Egyházközség 12, míg a Beregi Szórvány hét csomagot igényelt nehéz sorsú híveinek.

A segélycsomagok összesen 90 lélek számára jelentettek szerény ajándékot a karácsonyi és újévi időszakban.

A vásárolt élelmiszerek 200.000 forintos költségét a Duna-Tisza Menti Unitárius Szórványegyházközségnek vállalta magára.

Legnagyobb eredménynek azt tekinthetjük, hogy egy tragikus sorsú Budapest környéki családon segíteni tudtunk azáltal, hogy a három, köztük egy mozgássérült, gyermeket nevelő édesanya közvetítésünkkel munkához és lakáshoz jutott a Magyar Unitárius Egyház Nagy Ignác utcai épületében. Ezzel a család anyagi helyzete és megfelelő lakhatása is biztosítottá vált.