Adománygyűjtés Budapesten - 2015. december

A Magyar Unitárius Egyház Gondviselés Segélyszervezetének magyarországi tagozata idén immár ötödik alkalommal is meghirdeti karácsonyi tartós élelmiszer és tisztítószer adománygyűjtési akcióját.

A Segélyszervezet önkéntesei 2015. december 8-án, 9-én és 10-én a CBA Vörösvár Kft. Flórián téri és a Hegyvidék Bevásárlóközpontban lévő áruházaiban gyűjtenek adományokat a vásárlóktól, 16 és 20 óra között.  

Bővebben...

2015. évi közgyűlés

2015. December 5-én Székelykeresztúron volt megtartva a Gondviselés Segélyszervezet 2015. évi közgyűlése.

A Magyarországi Gondviselés Segélyszervezet  részéről Zoltán Csaba elnök volt jelen.

2015. évi közgyűlés

Ételosztás Pesterzsébeten 2014. január 31-én

 

A Gondviselés Segélyszervezet magyarországi tagozatának szervezésében 2014. január 31-én ismét melegétel-osztásra került sor Pestszenterzsébeten,

 

Bővebben...

Magyarkúti gyermektábor

Magyarkúti gyermektábor

 

http://nava.hu/id/1939236/

 

.

Adománygyűjtési felhívás 2013. adventjében

A Gondviselés Segélyszervezet adomány gyűjtést szervez a

rászoruló családok megsegítésére

 

A Gondviselés Segélyszervezet a korábbi három évhez hasonlóan az idei adventi időszakban is tartós élelmiszeradomány gyűjtést szervez a rászoruló, nehéz anyagi helyzetben lévő családok, idős, egyedülálló emberek megsegítésére. Napjainkban sokan és egyre többen kerülnek nehéz anyagi helyzetbe, akik számára minden apró segítség és emberbaráti szeretet a reményt jelenti. Szeretnénk tartós élelmiszer csomaggal megajándékozni nélkülözésben élő unitárius és más felekezetű testvéreinket, hogy érezzék annak a lelki közösségnek a szeretetét, amelyhez tartoznak.

Bővebben...

SegédKezek Kalákatábor (17:00 perctől)

SegédKezek Kalákatábor (17:00 perctől)

 

http://nava.hu/id/1933200/

 

 

.

Részt vettünk a 2013. évi közgyűlésen

A Gondviselés Segélyszervezet Magyarországi tagozata részéről Zoltán Csaba elnök és Léta Sándor vett részt a 2013. évi közgyűlésen Székelykeresztúron.

Lásd bővebben a beszámolót:  http://gondviseles.org/joomla2.5.6/index.php/homepage/9-uncategorised/217-kozgyules2013a 

 

Segélyszervezeti gyermektábor Magyarkúton

 

        A Gondviselés Segélyszervezet július 7–13. között rendezte meg első magyarországi táborát kilenc hátrányos helyzetű gyermek számára. A tábornak a Budapesti Unitárius Egyházközség verőce–magyarkúti Fenyőliget Vendégháza adott otthont.  A 8 és 12 év közötti táborozó gyermekek Budapestről és Füzesgyarmatról érkeztek, a három táborvezető pedig Erdélyből: Kriza Gyöngyi logopédus, Győrffy Orsolya óvónő és Szász Tünde teológiai hallgató. 

Bővebben...

Ételosztás Pesterzsébeten 2013. február 15-én

A Gondviselés Segélyszervezet magyarországi tagozata 2013. február 15-én a pesterzsébeti Civil Házban ételosztási segélyakciót szervezett. A koradélutáni órákban összesen 200 adag babgulyást és kenyeret osztottunk szét a helyszínre érkező, nélkülöző embereknek.

Bővebben...

Adó 1 %-ának felajánlása 2014-ben

Tisztelt Támogatók! Kedves Munkatársak!

 

            A Magyar Unitárius Egyház karitatív szervezetének, (Gondviselés Segélyszervezet) magyarországi tagozata jogosult a személyi jövedelemadó civil szervezeteknek felajánlható 1%-a fogadására.

 

            Mindazok a magánszemélyek, akik segélyszervezetünket kívánják támogatni a 2013-ban fizetett személyi jövedelemadójuk civil szervezetek részére felajánlható 1%-ával, akkor azt adóbevallásuk SZJA 1%-áról rendelkező nyilatkozatában az egyesület adószámának feltüntetésével tehetik meg, az alábbi minta szerint:

 

1

8

2

0

8

8

4

9

-

1

-

4

1

 

            A Gondviselés Segélyszervezet anyaszervezete 2007-ben alakult meg Kolozsváron. Az unitárius egyházi alapokon nyugvó, felekezeti korlátok nélkül működő segélyszervezet működési területe a Kárpát-medence.      

Bővebben...

Karácsonyi adománygyűjtés Budapesten, 2012. decemberében

Kedves Gondviselés Segélyszervezeti Tagok, Kedves Nőszövetségi Tagok!

 

A Gondviselés Segélyszervezet idei karácsonyi adománygyűjtési akciója minden várakozást felülmúló sikerrel zárult.

Amint azt korábban hirdettük, önkénteseink a Flórián téri,  a CBA Vörösvár Kft. tulajdonában lévő élelmiszer áruház előtt tartós élelmiszer adományokat gyűjtöttek e hét hétfőn és szerdán, délután 4 és 8 óra között.

Az önkéntesek áldozatos és lelkes munkája, valamint az áruház munkatársainak támogatása eredményeként a két napon összesen 10 banános doboznyi tartós élelmiszert és tisztítószert ajánlottak fel jó szándékú emberek, fiatalok, középkorúak és idősek, férfiak és nők. 

Bővebben...