Ételosztás Pesterzsébeten 2017-ben

Idén is osztottak ételt a rászorulóknak a XX. kerületben. Az akciót a Zöld Út Caritas, a Gondviselés Segélyszervezet és Pesterzsébet Önkormányzata szervezte. A Civilek Házába közel 200 embert vártak.

 

 

Ételosztás Pesterzsébeten 2016-ban

200 adag babgulyást osztottak szét a rászorulóknak Pesterzsébeten, a Civilek Házában. Az önkormányzat azokat az idős, egyedülálló embereket és nagycsaládosokat értesítette az akcióról, akik szociálisan nehéz körülmények között élnek, és akik számára egy tál meleg étel is sokat jelent.

 

 

Segélyszervezeti gyermektábor Magyarkúton

 

        A Gondviselés Segélyszervezet július 7–13. között rendezte meg első magyarországi táborát kilenc hátrányos helyzetű gyermek számára. A tábornak a Budapesti Unitárius Egyházközség verőce–magyarkúti Fenyőliget Vendégháza adott otthont.  A 8 és 12 év közötti táborozó gyermekek Budapestről és Füzesgyarmatról érkeztek, a három táborvezető pedig Erdélyből: Kriza Gyöngyi logopédus, Győrffy Orsolya óvónő és Szász Tünde teológiai hallgató. 

Bővebben...

Adománygyűjtés Budapesten - 2015. december

A Magyar Unitárius Egyház Gondviselés Segélyszervezetének magyarországi tagozata idén immár ötödik alkalommal is meghirdeti karácsonyi tartós élelmiszer és tisztítószer adománygyűjtési akcióját.

A Segélyszervezet önkéntesei 2015. december 8-án, 9-én és 10-én a CBA Vörösvár Kft. Flórián téri és a Hegyvidék Bevásárlóközpontban lévő áruházaiban gyűjtenek adományokat a vásárlóktól, 16 és 20 óra között.  

Bővebben...

Adó 1 %-ának felajánlása 2014-ben

Tisztelt Támogatók! Kedves Munkatársak!

 

            A Magyar Unitárius Egyház karitatív szervezetének, (Gondviselés Segélyszervezet) magyarországi tagozata jogosult a személyi jövedelemadó civil szervezeteknek felajánlható 1%-a fogadására.

 

            Mindazok a magánszemélyek, akik segélyszervezetünket kívánják támogatni a 2013-ban fizetett személyi jövedelemadójuk civil szervezetek részére felajánlható 1%-ával, akkor azt adóbevallásuk SZJA 1%-áról rendelkező nyilatkozatában az egyesület adószámának feltüntetésével tehetik meg, az alábbi minta szerint:

 

1

8

2

0

8

8

4

9

-

1

-

4

1

 

            A Gondviselés Segélyszervezet anyaszervezete 2007-ben alakult meg Kolozsváron. Az unitárius egyházi alapokon nyugvó, felekezeti korlátok nélkül működő segélyszervezet működési területe a Kárpát-medence.      

Bővebben...

2015. évi közgyűlés

2015. December 5-én Székelykeresztúron volt megtartva a Gondviselés Segélyszervezet 2015. évi közgyűlése.

A Magyarországi Gondviselés Segélyszervezet  részéről Zoltán Csaba elnök volt jelen.

2015. évi közgyűlés

Ételosztás Pesterzsébeten 2014. január 31-én

 

A Gondviselés Segélyszervezet magyarországi tagozatának szervezésében 2014. január 31-én ismét melegétel-osztásra került sor Pestszenterzsébeten,

 

Bővebben...

Magyarkúti gyermektábor

Magyarkúti gyermektábor

 

http://nava.hu/id/1939236/

 

.

Adománygyűjtési felhívás 2013. adventjében

A Gondviselés Segélyszervezet adomány gyűjtést szervez a

rászoruló családok megsegítésére

 

A Gondviselés Segélyszervezet a korábbi három évhez hasonlóan az idei adventi időszakban is tartós élelmiszeradomány gyűjtést szervez a rászoruló, nehéz anyagi helyzetben lévő családok, idős, egyedülálló emberek megsegítésére. Napjainkban sokan és egyre többen kerülnek nehéz anyagi helyzetbe, akik számára minden apró segítség és emberbaráti szeretet a reményt jelenti. Szeretnénk tartós élelmiszer csomaggal megajándékozni nélkülözésben élő unitárius és más felekezetű testvéreinket, hogy érezzék annak a lelki közösségnek a szeretetét, amelyhez tartoznak.

Bővebben...

SegédKezek Kalákatábor (17:00 perctől)

SegédKezek Kalákatábor (17:00 perctől)

 

http://nava.hu/id/1933200/

 

 

.

Részt vettünk a 2013. évi közgyűlésen

A Gondviselés Segélyszervezet Magyarországi tagozata részéről Zoltán Csaba elnök és Léta Sándor vett részt a 2013. évi közgyűlésen Székelykeresztúron.

Lásd bővebben a beszámolót:  http://gondviseles.org/joomla2.5.6/index.php/homepage/9-uncategorised/217-kozgyules2013a