Nagyszabású élelmiszer-segélyezési akció a Székelyföldön

Az előző évhez hasonlóan közel 13000 hátrányos helyzetű személy, illetve család részesült segélycsomagban.

 

 

A németországi Johannita Lovagrend és az ATU cég jóvoltából, a Lókodi Ifjúsági Alapítvány (LIA) szervezésében a múlt év utolsó napjaiban másodszor került sor nagyszabású humanitárius segélyakcióra. Az előző évhez hasonlóan közel 13000 hátrányos helyzetű személy, illetve család részesült segélycsomagban, ami többnyire alapélelmiszert és tisztálkodási szereket tartalmazott. Az egyenként 16 kg-os csomagokat németországi családok állították össze az Antenne 1-Bayern rádió felhívására.

A tizenegy tehergépkocsinyi segélyből a Hargita megyei gyermek- és felnőttvédelmi rendszerekben nyilvántartott személyeknek és más rászorulóknak egyaránt jutott. Udvarhelyszéken, Csíkszéken, Gyergyószéken, Csángóföldön, valamint a Mezőség egyes szórványtelepülésein a különböző felekezetű egyházközségek, valamint a LIA által felkért szervezetek és intézmények állították össze a szükségben levő családok jegyzékét. A segélyek célba juttatásában a következő partnerek működtek együtt a LIA-val: a Hargita megyei önkormányzat szociális igazgatósága, a Civitas Alapítvány székelyudvarhelyi fiókja, a Szent Gellért Alapítvány, a Mallersdorf-i ferences nővérek, a CJ Domus, a Kolping egyesület, a Caritas segélyszervezet gyergyói fiókja, továbbá az érintett református, római katolikus és unitárius egyházközségek, akárcsak más társadalmi szervezetek. Ez utóbbiak sorában a Gondviselés Segélyszervezet 29 településen mindösszesen 819 segélycsomag célba juttatását szervezte meg.

A segélyezett embertársaink részéről ez úton is megköszönjük a németországi adományozók jóindulatát, valamint a Lókodi Ifjúsági Alapítvány segélyszervezetünk iránti bizalmát!

 

A LIA sajtóközleménye nyomán: a Gondviselés Segélyszervezet Elnöksége