Adventi segélyakciók Erdélyben és Magyarországon

 

Az adventi hetekben a Gondviselés Segélyszervezet – partnerszervezeteivel és önkénteseivel együttműködve – számottevő segélyakciókat szervezett.

 

Évek óta közösen szervezett adománygyűjtésünk folytatásaként a Gondviselés Segélyszervezet, a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium, az Unitárius Óvoda, az Unitárius Bölcsőde, a Kolozsvár–Belvárosi Unitárius Egyházközség,valamint az Erdély Mentőcsoport elsősorban a diákok szüleitől és az egyházközség tagjaitól gyűjtött adományokat. A segélycsomagok alapját a felajánlott tartós élelmiszerek, tisztálkodási szerek, játékok, tanszerek, téli lábbelik és más természetbeni adományok képezték. Ennek kiegészítéseként a Gondviselés Segélyszervezet és az Erdély Mentőcsoport további élelmiszereket vásárolt – a Bethlen Gábor Alap, a Culina Nostra bisztró, a Konviktus Kft., a Mediterran Rom Kft., a Geiger Kft. és más támogatók jóvoltából. Az Unitárius Óvoda gyermekei advent harmadik vasárnapján a kolozsvár–belvárosi unitárius templomban jótékonysági előadást mutattak be, aminek perselyes adományait szintén e célra ajánlották fel. A természetbeni adományokat és a megvásárolt élelmiszereket a segélyezett családok összetételének megfelelően csoportosítottuk. A csomagok házhoz szállítására 2014. december 21–22-én került sor Kolozsváron és Aranyosszéken. Az adományokból mindösszesen 110 rászoruló családhoz jutott, amelyek összlétszáma 300 személy (családtag).

 

A Gondviselés Segélyszervezet magyarországi tagozata idén adventben két fővárosi CBA-áruházban szervezett sikeres adománygyűjtést. A Flórián téri és a hegyvidéki bevásárló-központokban három délután szervezett gyűjtés mintegy 600.000 forint összértékű élelmiszer, édesség, tisztítószerek és más természetbeni adomány felajánlását eredményezte. Mindebből tartalmas segélycsomagot lehetett összeállítani, amelyeket 40 rászoruló családhoz juttattunk el a következő településekre: Budapest, Vásárosnamény, Kocsord, Füzesgyarmat, Tiszabő, Hajdúszoboszló és Máriapócs.

 

A fentiekben ismertetett adventi segélyakciók előkészítésében és kivitelezésében Erdélyben és Magyarországon közel félszáz önkéntes vett részt. Külön értékeljük, hogy önkéntes munkatársainknak egyharmada nem unitárius felekezetűként vett részt a Magyar Unitárius Egyház égisze alatt zajló segélyakciókban.

A Gondviselés Segélyszervezet elnöksége ezúton is köszöni fáradozásukat, akárcsak partnerszervezeteink eredményes együttműködését, valamint a jó szívű adományozók felajánlásait. Mindnyájuknak áldott karácsonyt és lelkiekben gazdag új évet kívánunk!

 

A segélyakciókról készült szemléltető képeket a Gondviselés Segélyszervezet honlapján (www.gondviseles.org) és közösségi oldalán (Facebook) közöljük. A Szabadság napilap honlapján (www.szabadsag.ro) úgyszintén fénykép- és videoriport látható minderről. (A fotóriport ide kattintva tekinthető meg; a videoriport itt található.)

 

Segélyakcióinkat a karácsonyt követő napokban Háromszéken és Udvarhelyszéken folytatjuk.

 

 

A Gondviselés Segélyszervezet elnöksége

 

Szemléltető képek a budapesti adománygyűjtésről 

 

 


 

Szemléltető képek a kolozsvári és aranyosszéki segélyakciókról