Húsvéti segélyakció Kolozsváron és Aranyosszéken

 

A János Zsigmond Unitárius Kollégium, a Kolozsvári Unitárius Óvoda és Bölcsőde, a Kolozsvár–Belvárosi Unitárius Egyházközség, a Gondviselés Segélyszervezet és az Erdély Mentőcsoport harmadik alkalommal szervezett közös segélyakciót.

A húsvét előtti hetekben felajánlott természetbeni adományokat félszáz aranyosszéki és kolozsvári családhoz juttattuk el. A tartós élelmiszereket, tisztálkodási szereket és tisztítószereket, valamint gyermekeknek szánt társasjátékokat, meséskönyveket és tanszereket tartalmazó segélycsomagokat húsvét harmadnapján vittük házhoz. A kihordásban segélyszervezetünk központi munkatársai mellett részt vett a kolozsvári Unitárius Kollégium három diákja (Farkas Tímea, Jakab Orsolya, Mátyás Réka) és két tanára (Bucur Tünde Csilla, Cserei Botond), akárcsak néhány aranyosszéki unitárius lelkész. Segélyakciónkat május folyamán a küküllői egyházkörben folytatjuk.

Hálásak vagyunk az adományaikat ránk bízó személyeknek és segítőkész munkatársainknak, akik együttműködésére ezután is számítunk!