Újszerű adománygyűjtés Székelyudvarhelyen

 

A húsvétot megelőző hétvégén, a Gondviselés Segélyszervezet adománygyűjtést szervezett a székelyföldi Merkúr üzletlánc két székelyudvarhelyi áruházában.

Az ötlet segélyszervezetünk anyaországi tagozatának hasonló gyűjtései nyomán született. A székelyudvarhelyi üzletvezetőkkel egyeztetett forgatókönyv alapján önkéntes munkatársaink 2014. április 11–12-én tartós élelmiszereket, tisztálkodási szereket, tisztítószereket és édességeket gyűjtöttek. Fiatal önkénteseink meggyőző kedvessége és határozottsága sok alkalmi vásárlót késztetett adakozásra. Ennek eredményeként mintegy 5500 lej összértékű természetbeni adomány gyűlt össze, amiből tartalmas segélycsomagokat készítettünk. Mindezt a húsvétot követő napokban juttattuk el székelyudvarhelyi és környékbeli rászoruló családoknak, magányosan élő idős személyeknek, a Szent Gellért Alapítvány segítő foglalkozásait látogató fogyatékkal élő fiataloknak, valamint a lókodi öregotthon lakóinak. Mindösszesen 150 személynek jutott a segélycsomagokból, és abból az üzenetből, hogy társadalmunk tekintélyes része nem csak együtt érez a szegényekkel, hanem alkalomadtán igyekszik közvetlen segítséget nyújtani nekik.

A Gondviselés Segélyszervezet munkatársi közössége köszönetét fejezi ki a jószívű adományozóknak, a segélyakció résztvevőinek, a kezdeményezésünket népszerűsítő helyi sajtószerveknek, valamint az említett üzletlánc tulajdonosainak és vezetőinek! A gyűjtés sikere arra buzdít, hogy más városokban is kipróbáljuk a kezdeményezésünket, s ez által támogatási lehetőséget biztosítsunk mindazoknak, akik segítőkészen viszonyulnak a körülöttük elő rászorulókhoz.