Újabb nagyszabású segélyakció németországi felajánlásokból

 

A németországi Johannita Lovagrend, az ATU és a Lidl cégek vezetésével, valamint a Lókodi Ifjúsági Alapítvány szervezésében 2013 utolsó napjaiban ötödik alkalommal került sor nagyszabású segélyakcióra.

 

Ennek keretében – az előző évekhez hasonlóan – közel 14000 (tizennégyezer) hátrányos helyzetű személy, illetve család részesült egy-egy – átlagosan 16 kg súlyú – csomagban, amely többnyire alapélelmiszert és tisztálkodási szereket tartalmaztak. A németországi segítő szándékú családok, fiatalok és felnőttek adományait 12 tehergépkocsi szállította Udvarhelyszékre, Csíkszékre, Gyergyószékre, Háromszékre, valamint a Mezőség egyes településeire.

 

A helyszíni szervezésben elsősorban az érintett magyar egyházközségek, a Civitas Alapítvány, a Gondviselés Segélyszervezet, a Mallersdorf-i ferences nővérek, a Szent Gellért Alapítvány, a CJ Domus Egyesület, a gyergyószentmiklósi Kolping és Nőegylet segítettek. A segélyakció keretében a Gondviselés Segélyszervezet Hargita megyei fiókjának önkéntesei és a területileg illetékes unitárius egyházközségek 27 udvarhelyszéki településen mindösszesen 706 segélycsomag célba juttatását biztosították.