Pályázati felhívás unitárius alapú szeretetszolgálati, segélyezési és szociális tevékenységek támogatására

 

A Gondviselés Segélyszervezet Elnöksége pályázatot hirdet a magyar unitárius egyházközségekben 2013. április 1. és 2013. december 31. között kivitelezésre kerülő szeretetszolgálati, segélyezési és szociális jellegű tevékenységek támogatására.

Korábban meghatározott szakterületeken hirdettünk pályázatot, a tavalytól kezdődően azonban a támogatási szakterületeket nem határoljuk be. A pályázatok tárgya eszerint szabadon választható a különböző szeretetszolgálati, segélyezési és szociális jellegű tevékenységek közül, ami remélhetőleg elősegíti az egyházközségek – valamint azok nőszövetségeinek és ifjúsági egyleteinek – érdeklődését és együttműködési szándékát.

Olyan pályázati programtervek bemutatását várjuk, amelyek az adott gyülekezet rászoruló tagjainak kínálnak részleges megoldást az egyházközségi szinten enyhíthető, szociális jellegű szükségeikre. Alapvető elvárásunk, hogy az adott programtervek valósághűek, megvalósíthatóak és hatékonyak legyenek.

A lehetséges pályázók körét minden esetben – erdélyi és magyarországi – unitárius egyházközségek, valamint egyháztársadalmi szervezetek képezik. Egy pályázótól egyetlen pályázatot fogadunk el, amely azonban több pályázati programtervet (vagyis többféle tevékenységet) is magában foglalhat.  (Indokolt esetben lehetséges több egyházközség vagy egyháztársadalmi szervezetek fiókjainak közös pályázása, illetve az egyházkörök is pályázhatnak.)

Értékeljük, ha már meglévő programok folytatásához kérvényezik a segélyszervezeti támogatást, ugyanakkor szorgalmazzuk újszerű és előzménytelen tevékenységek beindítását is. A támogatható tevékenységek közül kivételt képeznek a diákoknak szóló ösztöndíjprogramok, ugyanis e tárgyban nemrégiben zárult a tavaly őszi kiírásunk. Nem tartoznak a támogatható programtípusok közé az egyházközségek és egyháztársadalmi szervezetek olyan tevékenységei, amelyek nem szeretetszolgálati, segélyezési vagy szociális jellegűek (pl. vasárnapi iskolák, épületjavítási munkálatok, rendszeres vagy alkalmi nőszövetségi, illetve ifjúsági egyleti összejövetelek, kirándulások, kiadványok stb.). Az ilyenfajta közösségi tevékenységeket fontosnak és hasznosnak tartjuk, azonban támogatásukra nincs anyagi lehetőségünk.

Első körben a pályázati programok és költségtervek bemutatását várjuk egységes pályázati űrlap alapján, amely letölthetőa www.gondviseles.org című honlapunkról, ugyanakkor elektronikus levélben is igényelhető az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött kéréssel.

Segélyszervezetünk munkatársai a pályázatok beérkezését követő hetekben kapcsolatba lépnek a támogatandó pályázati programok felelőseivel, hogy közösen pontosítsák a kivitelezés körülményeit.

A kedvezően elbírált pályázatok esetében a Gondviselés Segélyszervezet legtöbb 70%-os arányban vállalja a költségek fedezését, ugyanakkor a helyi igények és emberi lehetőségeink függvényében szakmai segítséget is igyekszünk biztosítani a tevékenységek eredményes megszervezéséhez. Meggyőződésünk, hogy sikeres együttműködésünk zálogát a kölcsönös felelősségvállalás képezi – anyagi és szervezési vonatkozásban egyaránt.

A pályázati kiírással kapcsolatos kérdéseket elsősorban elektronikus postai úton várjuk az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen; szükség esetén (pl. világhálózási lehetőség hiányában vagy a felmerült kérdések összetett és bonyolult jellege miatt) a 0721924830-as telefonszámon is rendelkezésükre állunk (munkanapokon 13 és 20 óra között).

A pályázatok elküldését elsősorban elektronikus formában várjuk az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. postafiókcímre; műszaki akadály esetén a pályázat papír alapon is elküldhető az alábbi címek egyikére:

– Gondviselés Segélyszervezet – Kolozsvár (románul: Cluj-Napoca), 1989. december 21. sugárút 9., isz.: 400105, Kolozs megye (románul: județul Cluj); illetve:

– Gondviselés Segélyszervezet – Budapest, Alkotmány utca 12. szám, isz.: 1055.

A hiánytalanul kitöltött pályázati űrlapok beérkezési határideje: 2013. március 20. (szerda), 24 óra.

 

 

A pályázati űrlap letöltésének forráshelye.

A fenti pályázati felhívás letöltésének forráshelye.

 

A Gondviselés Segélyszervezet elnöksége