Ételosztás Pesterzsébeten

 

A Gondviselés Segélyszervezet magyarországi tagozata folyó év február 15-én Pesterzsébeten ételosztási segélyakciót szervezett. Összesen 200 adag babgulyást és kenyeret osztottunk szét nélkülöző embereknek.

A Magyar Nemzeti Bank éttermében készített finom ebéd árát segélyszervezetünk fizette, míg az ételosztáshoz szükséges műanyag edények költségét a Start Garancia Zrt. fedezte. A pesterzsébeti kerületi önkormányzat illetékesei előzetesen tájékoztatták az általuk ismert rászorulókat az ételosztásról, akiknek alkalmi étkezési jegyet is küldtek. Természetesen azok is kaptak meleg ételt, akik nem rendelkeztek ilyen jeggyel. Ebéd közben néhány segélyezett emberrel sikerült beszélgetni nehéz életsorsuk alakulásáról. Kiderült, hogy esetükben a szegénység leggyakrabban előforduló oka a munkanélküliség.

A Gondviselés Segélyszervezet színeiben Abonyi György, dr. Bardócz Tódor András, Bánó Miklós, Léta Sándor, Zoltán Zoltána és alulírott vettek részt a segélyakció előkészítésében és kivitelezésében. A segítőkész kerületi önkormányzat vezetőivel Bánó Miklós szervezte meg az együttműködést, aki egyben a szóban forgó helyhatóság Egészségügyi, Szociális és Ifjúsági Bizottságának elnöke. Az ételosztás helyszínét meglátogatta Pesterzsébet alpolgármester asszonya is, aki köszönetet mondott segélyszervezetünknek.

 

A pesterzsébeti önkormányzat honlapján megjelent alkalmi hír itt olvasható.

 

 

A szemléltető képek itt láthatóak.

 

 

Zoltán Csaba (a Gondviselés Segélyszervezet alelnöke)