Adventi segélyakció Kolozsváron és Aranyosszéken

 

Az adventi hetekben, széles körű összefogás eredményeként Kolozsváron és Aranyosszéken figyelemre méltó segélyakcióra került sor. A segélycsomagokat ötvenöt nélkülöző családhoz juttattuk el, így mindösszesen százötven személy részesült az adományokból.

Az adománygyűjtési felhívást a következő intézményekben hirdettük meg: a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégiumban, az Unitárius Óvodában és Bölcsődében, valamint a Kolozsvár–Belvárosi Unitárius Egyházközségben. A felhívás nyomán tanintézeteink unitárius és más felekezetű diákjainak szülei, valamint az említett egyházközség adakozó hívei a következő típusú természetbeni adományokat ajánlották fel: tartós élelmiszereket, tisztálkodási szereket és tisztítószereket, téli lábbeliket, játékokat, meséskönyveket, füzeteket és más tanszereket. A tekintélyes mennyiségben és értékben összegyűlt segélyeket a Gondviselés Segélyszervezet és a Kolozsvár–Belvárosi Unitárius Egyházközség kiegészítette, majd a rászoruló családok összetételének megfelelően csoportosította. A kiegészítéshez szükséges anyagi alaphoz a kolozsvári Unitárius Óvoda a gyermekek jótékonysági előadásának perselyes bevételével járult hozzá. (Az adventi előadásra 2012. december 16-án került sor a belvárosi unitárius templomban.)

A segélycsomagokat az elmúlt napokban (december 17–19.) ötvenöt – aranyosszéki és kolozsvári – nélkülöző családhoz juttattuk el, így mindösszesen százötven személy részesült az adományokból. A csomagokat a fent említett szervezetek és intézmények képviselői, valamint az Erdély Mentőcsoport önkéntesei szállították házhoz hét településen, meggyőződve a segélyezett családok tényleges rászorultságán. A segélyakciót a karácsonyt követő napokban Kolozsváron folytatjuk.

Örömünkre szolgál, hogy a három kolozsvári unitárius egyházközség közösen működő nőszövetsége félszáznyi további családot részesített alkalmi segélyben.
A segélyakció lezajlását szemléltető képek a Gondviselés Segélyszervezet, az Unitárius Kollégium , valamint a Szabadság napilap honlapján tekinthetők meg.

A segélyek célba juttatását összefoglaló videoriport világhálós lelőhelye itt található.

Néhány résztvevő élménybeszámolója itt olvasható.


A Gondviselés Segélyszervezet elnöksége és a János Zsigmond Unitárius Kollégium igazgatósága