Ételosztás Budapesten a Civil Házban

 

Kétszáz adag babgulyást osztott szét a rászorulók között a Gondviselés Segélyszervezet február 15-én a Vörösmarty utcai Civilek Házában pénteken. Az önkormányzat segítségével értesítették azokat az idős, egyedülálló embereket, nagycsaládosokat, akik szociálisan nehéz körülmények között élnek és akik számára egy tál meleg étel is sokat jelent. Az ételosztással kapcsolatos felajánlást a Gondviselés Segélyszervezet tette.

Az önkormányzat segítségével értesítették azokat az idős, egyedülálló embereket, nagycsaládosokat, akik szociálisan nehéz körülmények között élnek és akik számára egy tál meleg étel is sokat jelent. Az ételosztással kapcsolatos felajánlást a Gondviselés Segélyszervezet tette.
- Pesterzsébeten megközelítőleg 67 000 ember él. Bizonyos, hogy sok család szűkölködik, esetleg fázik, akár éhezik is. Ahol csak tehetjük, próbálunk segítséget nyújtani - hangsúlyozta Bánó Miklós, az Egészségügyi, Szociális és Ifjúsági Bizottság elnöke. Róla közismert, hogy a „Zöld Út" Caritas, Pesterzsébeten működő szervezetének alapítója és elsősorban a határon túli magyar keresztény egyházakkal és az ottani településekkel tart kapcsolatot, illetve segíti karitatív munkájával a kerület lakosait.
A Gondviselés Segélyszervezet 1995-ben, a Nyikó menti árvíz tragédiáját követően alakult meg Székelyföldön. Az alapítók között több unitárius is van, például Szombatfalvi József székelykeresztúri unitárius lelkész, aki most is a Gondviselés Segélyszervezet elnöke. Budapesten Zoltán Csaba alelnök segíti az említett szervezet munkáját. Kolozsváron Szabó László ügyvezető elnök, a Szociális és Egyháztársadalmi Bizottság fejlesztési előadó tanácsosa kíséri figyelemmel a magyarországi eseményeket is. Ezzel a szervezettel tart kapcsolatot folyamatosan a Zöld Út Caritas.

ÉtelosztásA Gondviselés Segélyszervezet már Budapesten is sikeresen szervez karitatív akciókat: - Kötelességemnek tartom az ilyen elképzelések támogatását, hiszen ezzel a munkával sok pesterzsébeti embernek segíthetünk a mindennapi gondjain - foglalta össze Bánó Miklós.
A Civilek Házában kiosztott közel 200 adag meleg ételt Zoltán Csaba, a segélyszervezet alelnöke Léta Sándor unitárius lelkész közreműködésével a Magyar Nemzeti Bank étterméből szállíttatta a helyszínre. 

Bánó Miklós köszönetet mondott többek között Juhász Lajosné alpolgármesternek, aki maga is részt vett az ételosztásban, valamint Porkoláb Ildikó osztályvezetőnek és valamennyi önkéntesnek a szervezésben és a kivitelezésben nyújtott segítségéért. Forrás itt.

 

 

 Fotók: Ilonka Mária