SegédKezek kalákatábor a Nyárád mentén

 

 

A Magyar Unitárius Egyház keretében működő egyháztársadalmi szervezetek, a Gondviselés Segélyszervezet és az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE), idén a SegédKezek kalákatábor hatodik kiírását szervezték meg.

Bővebben...

Beszámoló az erdővidéki SegédKezek kalákatáborról

 

 

 

A Gondviselés Segélyszervezet háromszéki fiókszervezete első alkalommal szervezett regionális önkéntes munkatábort 2017. július 13-16. között.

 

Bővebben...

Végtelen határok…

 

 

A Reménység Alapítvány és a Gondviselés Segélyszervezet közös szervezésében augusztus 2-án nyolc fogyatékkal élő személy és nyolc segítő indult útnak Kolozsvárról, hogy két nap alatt gépkocsival meghódítsák a Déli-Kárpátok magas hágóit. Az 1000 km-es út nem kisebb látványosságokat foglalt magába, mint a Transalpina és a Transzfogaras lélegzetelállító útja.

 

Bővebben...

Közlemény a Gondviselés Segélyszervezet 2017. évi közgyűléséről

 

 

   

A Gondviselés Segélyszervezet 2017. április 29-én Székelykeresztúron tartotta idei közgyűlését 35 személy részvételével.

 

Bővebben...

A személyi jövedelemadó 2%-a felajánlásának tudnivalói

 

Az itt elérhető 230. sz. űrlapnak az I. rovatát a támogató személy alapadataival kell kitölteni. A II. rovatban a két lehetőség (fizetés vagy nyugdíj) közül az egyénre vonatkozót kell megjelölni. A III/2. rovatban a felajánlott összeget nem kell beírni, ugyanis azt az adóhivatal bevezeti. A fentiek szerint kitöltött űrlapot a bal alsó sarokban kell aláírni („Semnătura contribuabil”), majd 2017. május 25-ig kell eljuttatni (postai úton vagy személyesen) a lakhely szerinti adóhivatalba (egy példányban).

 

A Gondviselés Segélyszervezet alapadatai (a mellékelt űrlap tartalmazza ezeket): 

– hivatalos megnevezés: Asociaţia Gondviselés Segélyszervezet

– adónyilvántartási szám: 23481515

– bankszámlaszám: RO56BTRL01301205I21454XX

 

Köszönjük!

 

A Gondviselés Segélyszervezet Elnöksége

 

Melléklet: 230. sz. űrlap

 

Alkalmi szociális szálláslehetőség

 

A Gondviselés Segélyszervezet és az érintett egyházközségek öt erdélyi városban ingyenes szálláshelyet biztosítanak rászoruló betegeknek és/vagy kísérőiknek, akik műtétre, egészségügyi vizsgálatra vagy kezelésre érkeznek.

 

Bővebben...

Karácsonyi segélyakciók

A Gondviselés Segélyszervezet az elmúlt évek adventi időszakában átfogó segélyakciókat szervezett. Nem történt ez másként tavaly karácsony előtt sem, amikor az összeállított segélycsomagok száma alapján a legátfogóbb segélyakciónkat szerveztük meg.

 

Bővebben...