Kaláka az árvízkárosultak megsegítésére


 

 Június 16-án egyházunk majdnem minden térségéből, 20 egyházközségből összesen 66 önkéntes és lelkész indult az árvíz sújtotta marosszéki Ravába.

A cél az árvíz által károsított házak, csűrök, és udvarok használhatóvá tétele volt a hordalékiszap, törmelék eltakarításával, valamint a tönkrement épületrészek „felszabadítása”. 

 

Bővebben...

A Magyar Unitárius Egyház szociális segítségnyújtási felhívása egészségügyi alkalmazottaknak

 

 

A koronavírussal fertőzött személyek orvosi ellátása során az egészségügyi alkalmazottak emberfeletti terhet vállalnak, miközben óriási veszélyeknek vannak kitéve. Világszerte sokan imádkoznak értük, akik éjt nappallá téve, saját biztonságukat kockáztatva ápolják a betegeket.

Bővebben...

Beszámoló karácsonyi segélyakciókról

 

 

 

 

A Gondviselés Segélyszervezet Együtt a rászorulókért címmel hirdette meg adventben az újabb segélyakcióját. A kiosztott segélycsomagok összértéke alapján és az érintett települések számát tekintve az eddigi legátfogóbb segélyakciónkat szerveztük meg a karácsony környéki hetekben.

Bővebben...

A Magyar Unitárius Egyház szociális segítségnyújtási felhívása

 

 

 

  A koronavírus-járvány miatt a szociális problémák és az önfenntartási gondok hamarosan megsokszorozódnak. Lehetőségeink szerint igyekszünk hozzájárulni a mindennapi élet legnagyobb kihívásaival küszködő embertársaink megsegítéséhez. 

Bővebben...

Hajléktalan vacsorák

A Gondviselés Segélyszervezet háromszéki fiókszervezete 2017. november 29. – 2018. március 1. közötti időszakra 400 meleg vacsorát ajánlott fel a sepsiszentgyörgyi és környékbeli hajléktalanok számára.

 

Bővebben...

A Gondviselés Segélyszervezet gálája

 

 

A Magyar Unitárius Egyház segélyszervezeteként működő Gondviselés Segélyszervezet 2019. január 11-én rendezte meg első gálaünnepségét.

Bővebben...

Beszámoló karácsonyi segélyakciókról

 

A Gondviselés Segélyszervezet az elmúlt évekhez hasonlóan adventben és az újévet megelőző időszakban átfogó segélyakciókat szervezett. Az összeállított segélycsomagok száma alapján, valamint az érintett települések számát tekintve az eddigi legátfogóbb segélyakciónkat szerveztük meg.

Bővebben...