Karácsonyi segélyakciók

A Gondviselés Segélyszervezet az elmúlt évek adventi időszakában átfogó segélyakciókat szervezett. Nem történt ez másként tavaly karácsony előtt sem, amikor az összeállított segélycsomagok száma alapján a legátfogóbb segélyakciónkat szerveztük meg.

 

Bővebben...

Pályázati felhívás unitárius egyházközségeknek, egyházköröknek, nőszövetségeknek és ifjúsági egyleteknek

 

 

 

A Gondviselés Segélyszervezet Elnöksége pályázatot hirdet a 2017. január 1. és december 31. között, egyházi keretek között megvalósuló szeretetszolgálati, segélyezési és szociális jellegű tevékenységek támogatására.

Bővebben...

A gondviselés háza Baróton

 

2016. október 15-én este szólt a telefon, hogy kisvárosunk, Barót szélén leégett egy család háza és tudnánk-e segíteni a kárvallottakon. Másnap a helyszínre sietve láthattuk, hogy az ötgyermekes Bács család 22 négyzetméteres házikója a földig égett.

Bővebben...

Karácsonyi segélyakciók

 

A Gondviselés Segélyszervezet tavaly karácsonykor az eddigi legátfogóbb segélyakcióját szervezte meg.

Bővebben...

SegédKezek kalákatábor Aranyosszéken

 


A Magyar Unitárius Egyház keretében működő egyháztársadalmi szervezetek, a Gondviselés Segélyszervezet és az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE), idén ötödik kiírását szervezték meg a SegédKezek kalákatábornak.

 

     

Bővebben...

Gyávaság az erőben, bátorság a gyengeségben

 

Kolozsvár, szerda esti forgalom a belvárosban. Mindenki rohan, siet valahová. A Bolyai János utcában egy mozgássérülteket szállító speciális fehér kisbusz szemtelenül a járdára parkol, mert nincs más parkolóhely.

Bővebben...