Karácsonyi adománygyűjtés

 

 

 

 
 
 A Gondviselés Segélyszervezet és a János Zsigmond Unitárius Kollégium sok éve szervez adománygyűjtést a rászorulók megsegítésére. Ebben az évben talán még inkább szükségünk van egymás támogatására.

Bővebben...

Gondviselés a legnehezebb időkben is

 

 

A világjárvány ellenére a Gondviselés Segélyszervezet idén is szeretetcsomagokat vitt a rászorulóknak és a Magyar Unitárius Egyház tagjainak.

 

 

Bővebben...

A Magyar Unitárius Egyház szociális segítségnyújtási felhívása

 

 

 

  A koronavírus-járvány miatt a szociális problémák és az önfenntartási gondok hamarosan megsokszorozódnak. Lehetőségeink szerint igyekszünk hozzájárulni a mindennapi élet legnagyobb kihívásaival küszködő embertársaink megsegítéséhez. 

Bővebben...

Kaláka az árvízkárosultak megsegítésére


 

 Június 16-án egyházunk majdnem minden térségéből, 20 egyházközségből összesen 66 önkéntes és lelkész indult az árvíz sújtotta marosszéki Ravába.

A cél az árvíz által károsított házak, csűrök, és udvarok használhatóvá tétele volt a hordalékiszap, törmelék eltakarításával, valamint a tönkrement épületrészek „felszabadítása”. 

 

Bővebben...

A Gondviselés Segélyszervezet gálája

 

 

A Magyar Unitárius Egyház segélyszervezeteként működő Gondviselés Segélyszervezet 2019. január 11-én rendezte meg első gálaünnepségét.

Bővebben...

A Magyar Unitárius Egyház szociális segítségnyújtási felhívása egészségügyi alkalmazottaknak

 

 

A koronavírussal fertőzött személyek orvosi ellátása során az egészségügyi alkalmazottak emberfeletti terhet vállalnak, miközben óriási veszélyeknek vannak kitéve. Világszerte sokan imádkoznak értük, akik éjt nappallá téve, saját biztonságukat kockáztatva ápolják a betegeket.

Bővebben...

Beszámoló karácsonyi segélyakciókról

 

 

 

 

A Gondviselés Segélyszervezet Együtt a rászorulókért címmel hirdette meg adventben az újabb segélyakcióját. A kiosztott segélycsomagok összértéke alapján és az érintett települések számát tekintve az eddigi legátfogóbb segélyakciónkat szerveztük meg a karácsony környéki hetekben.

Bővebben...